Praznik 25. junij, vadba za doma


Torek 25. junij 2019

Na praznik 25. junija vadbe odpadejo.
Prestavimo jih na dan pozneje, torej vadimo po istem urniku v sredo 26. junija 2019.
Urnik ostalih vadb ostaja nespremenjen.

Vadba julija in avgusta

Naslednji teden zaključimo z vadbami v juniju. Julija in avgusta nadaljujemo z vadbo po poletnem urniku.
Lepo vabljeni, da se nam pridružite - še je nekaj prostih mest!
Prijave so obvezne na info@gibek.si ali na 040 886 449.

Poletna vadba doma

Vadba doma je prav tako oz. še bolj pomembna kot vadba v studiu. Poletni čas je dober za začetek, optimističen. V primeru, da doma že vadite, pa so počitnice dober čas za svežo idejo. Zato vam v nadaljevanju pripenjam predloge kratkih vadb za doma.

Adho Mukha Svanasana v vrveh

Kako lahko nardite položaj Adho Mukha Svanasana oz. položaj strešice s pomočjo vrvi doma? Potrebujete večjo zanko traku ali vrvi, ki jo ovijete okrog kljuk z obeh strani vrat, ko so le ta odprta. Pred vrata odprite podlogo, zanko si čez glavo namestite tik pod medenične kosti in hkrati stopite nazaj z nogami ter naprej z rokami. Potem potrebujete le še mir in pozornost na raztegu in podaljšanju hrbta, stranskih delov trupa ter ramen. Ne pozabiti na močne noge!


bg
bg
bg
bg
bg
bg

Surya Namaskar - Pozdrav soncu

Naslednji je vrstni red položajev pozdrava soncu. Slika je avtorsko delo ustanovitelja spletne strani Yoga Selection, kjer boste našli še podroben opis posameznega položaja v angleškem jeziku. Predlagam, da izpustite položaj Chaturanga Dandasana na sliki 5 (v sredini) in namesto njega naredite katerikoli stoječi položaj iz sekvenc v nadaljevanju.

bg
bg

Arhiv sekvenc za vadbo doma

Pet sekvenc iz slik v nadaljevanju lahko uporabite za kratko vadbo doma. Čeprav so označene za jutranje in večerne, jih lahko vadite kadarkoli čez dan, jih zmešate ali združite.

bg
bg

Veliko užitka pri vadbi doma! Ne pozabite, naj bo vadba prijetna.

Želim vam lepo poletje,
Alenka